2021-09-12
我覺得放假嘅前一晚永遠都係最開心嘅,雖然而家冇旅行去,但係喺屋企放下空休息吓都未嘗係一件好事,而且香港亦都有好多來自唔同地方嘅餐廳都可以品嚐到,食咗當去咗丫嘛!呢間韓式炸雞店其實之前都食過幾次,每一次水準都keep得好好,而且除咗炸雞之外,你都可以揀烤雞,對身體嘅負擔冇咁重。我叫咗久違嘅部隊火鍋同埋蜜糖咖喱芝士烤雞嘆吓。部隊火鍋有少少辣,入邊有超級QQ嘅年糕同埋拉麵,配合唔同款式嘅香腸同埋午餐肉,完全係放縱之選。佢嘅雞肉一如以往超級大份,兩個人每次都食唔晒一定會打包,蜜糖咖喱芝士烤雞都係我第一次食嘅口味,開頭都好擔心咖喱嘅味道會蓋過蜜糖,估唔到咖喱嘅香濃味道冇完全覆蓋蜜糖嘅香甜,兩個味道仲好夾,我自己都好推薦!入口好滑嘅雞肉爆多汁而且啖啖肉,配合返爽脆嘅醃蘿蔔簡直係人間天堂!今次我同朋友都叫咗兩杯特飲試吓,Mojito有非酒精嘅選擇,清爽薄荷嘅香味配合埋青檸,入口好爽,佢嘅芒果沙冰都唔錯㗎,再加上呢個咁靚嘅維港景色,嚟呢度放鬆一下絕對係一個好選擇!