2023-01-06 1527 views
見到不少網頁、雜誌介紹,一直想來赤柱呢間黃屋試吓。今日公眾假期,大女要考試唔出街,帶埋太太、細女同🐶仔,新年遊車🚘河行大運,南區一日遊。先後去咗石澳、淺水灣、黃泥涌水塘划船🚣,尾站就嚟到赤柱食晚飯。記得呢間黃屋仔,前身係一間藍屋仔叫做Boat House,當年都有同朋友嚟過聚會。今日我哋三個人一隻狗🦮天未黑6點入座。選擇了頂樓戶外位置,環境十分舒適,有大梳化🛋️,景觀望住赤拄無敵海景。仲有發熱暖爐,寒冷的天氣裏面十分窩心💕。前菜的生蠔🦪,比較瘦,蠔爽口、味較淡。前菜的炸魷魚圈:魷魚🦑新鮮,炸漿薄身主菜的印度牛油咖喱雞配烤餅:幾有水準,咖喱🍛香口唔太辣,小朋友都啱食。另一主菜巴馬火腿薄餅:火腿好鹹香,鋪滿火箭菜同芝士。好大個,食唔晒要打包走。除咗飲品仲有甜品Tiramisu🍮: 普普通通,一般水準。Beesy Bay 黃屋仔的員工都十分Nice, 喺度用餐感覺十分舒適。呢度食物質素不算太高,但係服務同埋環境真的一流,影相📸️打卡都好靚。
見到不少網頁、雜誌介紹,一直想來赤柱呢間黃屋試吓。

前菜的生蠔🦪,比較瘦,蠔爽口、味較淡。

前菜的炸魷魚圈:魷魚🦑新鮮,炸漿薄身

除咗飲品仲有甜品Tiramisu🍮: 普普通通,一般水準。

2023-01-02
$200 (Dinner)