2008-05-05
訂了枱慶祝生日, 問好了自攜蛋糕不另收切餅$$一行到重慶門口就不斷repeat 一句"訂咗位啦"來婉拒派傳單人的推銷, 剛好碰到個新德里鄉里就帶咗我哋去盡頭搭lift. 點知一上到門口, 又見到呢位鄉里開門歡迎我哋! 早知就跟佢行樓梯快D啦.環境: 暗, 像90年代的聖誕party場, 有印度音樂不斷從老爺喇叭中播出,伴印度餐, 好feel. 冷气不大凍, 及空气不流通, 食到我有D頭痛.服務: 舉了多次手及叫了多次"朋友", 都只是親切地還你一吓"嚟緊" 及 "見到啦朋友". 飲品有些漏單. 叫餸時都幾親切. (因有印度籍朋友在場, 一切由佢打骰)食物: samosa 好味, 咖喱角都正. 每份咖喱都細細碟可試多幾樣, 味道不至於辣到跳舞, 反而個素咖喱茄子好堅. tandoori 雞好食過羊. 芝士及蒜蓉味naan bread 香味重過口感. 炒飯不太吸引所以無試. Mango lassi 好飲不過唔夠凍要狂加冰. 叫一客印度雪糕及炸甜波波12個人分嘗, 結果杯中的雪糕還有剩, 可想口感實在獨特令人難忘.埋單唔識睇D似印度字嘅英文, 但價錢合理又有乜所謂. 共银$1430.