2023-11-11
今日約咗個business partner食lunch,想搵個靜靜地又環境好嘅地方。無意中搵到呢間醉忘魚屋,見到個個都讚好食決定book位試下。一入到去好有日本居酒屋嘅感覺,座位寬敞。望下個餐牌決定嗌個set lunch試下。前菜有四款蕃茄沙律,蟹肉茶碗蒸,芥辣魷魚同埋菠菜豆腐。首先我好耐冇見過茶碗蒸又蟹肉呢個位加好多分同埋非常鮮甜。另外蕃茄都好新鮮爽脆,菠菜豆腐就好得意嘅口感,魷魚亦都唔錯。今次真係冇嚟錯。主菜其中一個壽司十貫。有中拖羅,金目鯛,真雕,黑木,甜蝦,深海池魚,蝶魚,三文魚子。全部都高質非常新鮮仲配埋一碗烏冬,烏冬比較幼身但同時保持住非常彈牙嘅感覺。另外都嗌咗個北海道海鮮don。非常足料有三文魚海膽甜蝦北寄貝每樣兩片厚切,每一啖好似都將個海水擺咗入口一樣充滿鮮味。大家一定要試下。如果大家去銅鑼灣想食日本嘢誠意推介黎呢到
今次真係冇嚟錯。
如果大家去銅鑼灣想食日本嘢誠意推介黎呢到