2013-06-17
10/6/2013今日好紙美突發咁約我飲下午茶,難得可以相見~我當然義不容辭!!兩人諗住簡簡單單咁黎個地道小TEA, 就約左喺呢到感受一下港式下午茶呢個時段冇咩人~所以可以揀個中意的位置,阿姐好快咁拎左兩杯水比我地,諗住落埋單. 只係我地未坐定,佢就急腳咁走左去好紙美話佢之前食過一碟飯好正~所以佢好快諗到食乜野,而我比較少黎, 所以東張西望,睇下有乜野推介美食, 見到個好吸引既茶餐~紙美點左 豉椒鮮魚腩飯紙美話飯同汁都好入味,重點係佢的魚腩真係啖啖肉,唔似一般的好多炸粉同D肉細細片每舊魚腩都好有質感~!!真係好正~~我就點左個茶餐: 蛋牛大熱狗配薯角呢味真係過於普通,本以為至少好似蛋牛治咁上下,蛋肉滲半,點知佢D咸牛肉就勁少,冇諗過會出現既洋蔥就勁多, 如果佢話我知係洋蔥炒蛋三文治,我的心裡會好過D薯角唔算係薯角,係粗LOOK 薯條, 炸得雖然唔算通透, 總算有D熱,唔會凍上~
10/6/2013
呢個時段冇咩人~所以可以揀個中意的位置,
好紙美話佢之前食過一碟飯好正~所以佢好快諗到食乜野,
紙美點左 豉椒鮮魚腩飯
每舊魚腩都好有質感~!!真係好正~~
我就點左個茶餐: 蛋牛大熱狗配薯角
Other Info. :
點餐時服務員阿姐真係充滿港式茶餐廳的風格~
講野粗聲粗氣大大聲~感覺好冇地踎FEEL~
當佢問我餐飲飲咩時, 我好自然問佢有咩選擇,佢就照好大聲咁答我 : 都係果D LA..想要咩呀….
咁我就答佢要杯熱檸賓, 佢就同我講: 呢到冇呢D野架…(呢D野..??)
最後就叫左最心儀的熱檸水了…
餐廳上左市係唔同D,連喺到做既服務員講野都可以大聲D,
嗯..果真太有自信~!我諗我如果要再黎既話…真係要習慣一下
最後埋單要$ 110…睇反張單, 紙美的魚飯要$70!!仲要唔包飲品..
嘩~~真係嚇左我一跳~係我唔知巿場價格定係呢間餐廳D野真係咁HIGH呢?!