2020-06-13
^_^intro幾年都無去西貢,襯考完嗰dse出去走走,約左朋友去呢頭行下,一路搭車佢就話呢度有個叫吞拿魚他他嘅嘢好好食,到左好餓直接入去坐。^_^環境我覺得冷氣OK,尤其夏天都掂,裝修幾靚,都幾有外國風情,餐廳tone洗啡色,加埋啲燈都算有情調,推薦如果有情侶想去有情調餐廳可以夜晚黎,效果更佳。^_^食物set lunch佢地set lunch 有沙律/湯+main course+drink,個人認為都值得叫嘅。bread佢人頭兩塊包,點黑醋同橄欖油,嗰包微暖,質感鬆軟,每次去都唔一樣,高質。main dishes試左三樣嘢 首先係吞拿魚他他,呢個上面嗰層係調左味嘅牛油果,下面紅色嗰層係生吞拿魚+番茄+洋蔥,同樣同有調味過,我平時唔鍾意番茄太酸,呢個比我好清新嘅感覺,無酸味,呢碟嘢有拳頭咁大,幾高,個人認為你黎度呢啲地方一試無妨。第二個試嘅係lunch set入面嘅蒜香蝦意麵,呢個麵質唔錯,係幼身,蒜香味十足,帶辣,唔好食得辣嘅人唔好叫,蝦就重蝦味,有蝦尾,不過易脫,而且能容易脫出完整蝦尾,適合強迫症人士。第三個係lunch set 手撕豬肉漢堡配薯條,呢個麻麻啦,好乾嘅豬肉,平時啊
^_^環境
^_^食物
set lunch
bread
main dishes
第三個係lunch set 手撕豬肉漢堡配薯條,呢個麻麻啦,好乾嘅豬肉,平時啊媽煲湯豬肉嘅質地,入面嘅醬唔錯,最特別嘅係佢入面有菠蘿,提亮左成個包,呢個做得不錯,薯條幾好味,脆口,不過佢應該遲左拎出黎,凍左啲。
^_^服務
本身得一個服務員,佢忙到飛起,後來另一個先出現,不過態度不錯。