2023-07-21
📍MiLuna Cafe & Ale House (尖沙咀)放工去chill 下先,得閑去飲杯酒先🥂好耐冇試過放鬆既感覺啦!可以同男朋友單獨飲番杯,傾下計,其實都幾爽❣️環境好闊落,唔會坐得好迫,場內又有標機,飛行棋,不同娛樂,玩得盡興飲得更開心🤩🔸Tea Time{Osmanthus, Lychee, Oolong tea}桂花、荔枝、烏龍茶有荔枝既甜味,茶底唔算太濃,帶有桂花香味,滋味得黎更豐富有層次感☺️🔸Fall in love{Lavender, Chambord, Elderflower}薰衣草、香波堡、接骨木花一上枱陣陣既花香味,飲落好清新,每啖都飲到花香味。而且在口腔徘徊,飲落喉嚨都會好舒服,女士比較適合👍🔸 O.M.G{Mango, Coconut, Yogurt}芒果、椰子、乳酪芒果🥭味比較濃烈,再帶點椰香味,飲到落喉嚨帶有少許酒味,雞尾酒既特性,女士好易入口❣️🔸 Green n Green{Cucumber, Green apple, Lemon}黃瓜、青蘋果、檸檬🍋味道清清地,帶有點酸味,檸檬既酸味剛好與黃瓜🥒既青味平衡,先清後酸,感覺好新鮮~
🔸Tea Time
桂花、荔枝、烏龍茶
🔸Fall in love
薰衣草、香波堡、接骨木花
🔸 O.M.G
{Mango, Coconut, Yogurt}
芒果、椰子、乳酪
🔸 Green n Green
黃瓜、青蘋果、檸檬🍋