2021-09-01 576 views
Starter Edamame 🌱 (7.5/10)面頭審左好多粗鹽 不過可能因為唔係撈得太暈 某幾粒會比較鹹 如果配上啤酒就非常夾啦🌟Karaage 🍗 (9/10)其實係唐楊炸雞 肉質非常juicy嫩滑 一啲都唔鞋厚粉 好鍾意嗰個醬汁好惹味 因為加咗少少辣粉 不過食到後邊就有啲重口味🌟Salmon Tataki 🍣 (9/10)三文魚好新鮮 完全唔會腥 另外面頭加咗少少薑絲同埋芝麻 食落就更加惹味香口Cabbage Salad 🥗 (8/10)面頭加咗好多柚子醬汁 一個幾清新嘅配搭 幾開胃嘅前菜Bowls🌟West Coast 🍣 (9/10)主要係有啲三文魚粒 同前菜個三文魚調味都差唔多 另外仲有啲醃製咗嘅蘑菇 薑 生菜 飯係採用左日式飯 另外加咗啲醬汁 所以食落好惹味 份量超級大 完全食唔晒Katsu San 🐖 +$28 (8/10)另外試咗個吉列豬扒 但係切得太幼 所以冇乜口感 肉質有少少鞋身 但都可以接受 另外配上個醬汁 食落有啲似甜梅 個人就唔太鍾意 覺得同豬扒唔太夾 其他配菜就同west coast一樣Dessert🌟Popping Ice Cream 🍨 (8.5/
Starter

Edamame 🌱 (7.5/10)

🌟Karaage 🍗 (9/10)

🌟Salmon Tataki 🍣 (9/10)

Cabbage Salad 🥗 (8/10)
面頭加咗好多柚子醬汁 一個幾清新嘅配搭 幾開胃嘅前菜

Bowls

🌟West Coast 🍣 (9/10)

Katsu San 🐖 +$28 (8/10)

Dessert

🌟Popping Ice Cream 🍨 (8.5/10)
係一個好特別嘅雪糕 用咗雲呢拿custard 面頭再淋咗少少橄欖油 一個好有趣嘅組合 第一次試但係神奇地又幾夾 唯一扣分位就係面頭嘅爆谷係淋嘅而且無味

OVERALL: 大推薦🤩 (8.5/10)

Restaurant week超級抵食 有三個course 前菜有四款 全部都係分享食 而且份量好多 所以食完前菜其實都飽飽地
係另一間Pirata旗下嘅餐廳 好鍾意小店嘅設計 有種好Funky嘅感覺 特別係架電單車 完全搶晒鏡
主要都係吧枱嘅位置 所以比較適合兩個人去 如果係一班人聚舊 座位就比較麻煩呀
見到有啲留言話餐廳環境比較嘈吵 但我當日weekend去食午餐就覺得還好
當日雖然冷氣壞咗 只係得風扇 但好彩都唔係太熱 而且店員非常friendly 好留意客人嘅需要 會主動幫手一影相

🌟為推薦
Edamame