2019-06-07
近排好耐都無返葵芳食飯啦,估唔到上個星期返去,見到恒基又執過晒位,開左間老鳳冰室! oh...懷舊野我鐘意啊!呢度有以往舊村既feel,以前細個係舊村大,醫前雖然無錢,但好開心,真係好懷念!講返d野食先,初先以為都係一般茶記d野,但原來唔係喎,d野都幾特別喎!果日一個人自己嘆,叫左唔多野,先黎一個泰式蝦餅,用玻璃杯裝住,下面有鮮果沙律,賣相唔錯! 食落蝦餅好脆口,配埋泰式酸甜醬就prefect,食埋個salad無咁膩!食完小食,當然要叫返個主食啦, 仲以為係普通乾炒牛河,no....我叫左安格斯牛腩炒河,呵!唔係好豪je, 都係牛腩,不過安格斯咁解咋嘛! 個牛河都炒得幾好食,好多汁下,牛腩好多又淋,唔錯! 配埋炒河一齊食無得頂!最後飲野一定會叫杯特式d既...我叫左杯飛仔華田,其實即係華田加vanilla雪糕,上面仲有d華田薄脆添,雖則好邪惡,但好好飲,正! 最like華田啦!以冰室黎講呢度quality都唔錯,而且d野幾特別,幾好!
以冰室黎講呢度quality都唔錯,而且d野幾特別,幾好!