2005-02-21 1 views
星期日預祝老豆生日食飯,佢至鐘意食buffet同海鮮,咁o岩呢間做緊海鮮自助餐,真係o岩晒佢。選擇好小(尤其係甜品呀!),好彩有8折coupon,如果冇discount就好唔扺食。雖然選擇小,但食物質素尚可,尤其是熱盤。咖哩魚頭唔夠辣,不過好有咖哩香,魚頭又入味;即整串燒鰻魚,燒得唔夠火喉,醒在d鰻魚肥美;椒鹽脆鱔係老豆推介;冷盤方面,刺身只得三文魚同吞拿魚兩款,算新鮮d肉質都幾爽唔會霉;壽司不食也吧,一望就知,似百佳貨色;生蠔、青口同凍蝦雖然唔大隻,但都ok。甜品得好少好少選擇,只有6款蛋榚,而且整得唔多好食,tiramisu同栗子mousse cake簡直不知所謂,opera同綠茶蛋樣都叫做合格。幸好有雪榚補數,除了有我鐘意的芒果之外,仲有杏仁咖啡味,好少buffet食到,所以我都唔執輸食了三大碗。