全城熱賣,間間分店都排晒隊既千層焦糖撻終於比我試到!不過由於今次試既係pop up store, 賣既撻唔係新鮮出爐,所以食落唔係食評同熱捧既高分個個都會做比較既bakehouse撻,個人覺得不同就係:價錢: $18 (H) | $12 (B) ✅撻皮: 有層次,實芯皮 (H) | 鬆脆 (B) ✅份量及造型: 較大份及波浪型皮邊 (H) ✅ | 比一般蛋撻細舊,大啖啲可以一啖一個 (B)味道: 重焦糖味,但有啲蓋過左蛋味 (H) | 有蛋香味,較滑身 (B) ✅性價比黎講兩個都唔高😆始終十幾蚊一個細撻都唔叫便宜。但整體黎講,我會投比Bakehouse,感覺更香更岩口味。但係!始終我食bakehouse係即買即食熱辣辣;而Hashtag B 因為唔係新鮮出爐,翻焗既口感一定有折扣,希望下次有緣排到新鮮出爐撻再試真啲🤍
全城熱賣,間間分店都排晒隊既千層焦糖撻終於比我試到!

個個都會做比較既bakehouse撻,個人覺得不同就係:
價錢: $18 (H) | $12 (B) ✅
撻皮: 有層次,實芯皮 (H) | 鬆脆 (B) ✅

TakeAway