2021-11-06
好日唔打食講平都忍唔住要補打返篇黎泄下氣當晚起北角附近搵食,搵openrice同行路搵都唔覺有咩好食。橫風又橫雨,成八點幾九點,都放棄再去搵驚再行要食杯麵收科。於是求其入咗間叫無邊嘅cafe 。我估臨收鋪/落雨天啦,就冇人咁滯,不過事後我估無咩人都係不意外嘅事。咁好快就叫咗個煙鴨胸蒜香炒意粉同菠蘿汁啡菇意大利飯同兩杯野飲啦。開頭唔知有送餐湯,應該係忌廉南瓜湯。兩個字形容哂,甜同‘漏’,飲唔到一半放棄咗。無耐黎埋主食,首先講菠菜汁啡菇意大利飯,重忌廉,淡,無落鹽?好‘漏’,飯好硬,得隻菇正常。兩個字,難食。跟住係煙鴨胸蒜香炒意粉,睇落無野,食落嚇死。極甜,燒汁炒。完全癲覆咗我對蒜香炒意粉嘅印象。鴨胸都完全食哂隻甜到極嘅燒汁,完全食唔到。兩碟主菜都食唔到一半就放棄,真係頂唔順。至於Oreo朱古力,上面pad creamy係唔知咩事,完全冇必要一郁就跌咗落黎,而且係甜到嘔兩個人成四舊水食餐咁嘅野,真心後悔
兩碟主菜都食唔到一半就放棄,真係頂唔順。
一郁就跌咗落黎,而且係甜到嘔
兩個人成四舊水食餐咁嘅野,真心後悔