2020-03-06
一入到見到佢既中英文menu的確抵讚,裝修簡約舒適👍🏻1️⃣黑白松露豬肉餃+ 豆漿蝦皮湯米線($62):餃子有得選煎/炸/湯,今次選咗煎。餃子加咗黑松露醬,食落都有黑松露醬味,味噌夠濃,豬肉都唔韌,咸味濃度岩岩好,可惜煎得比較燶。米線真心伏,完全淡而無味,莫講有豆漿蝦皮味。湯底有得選辣度,我係選咗最辣既,結果米線就得辣味。具體d形容,米線味道就好似平時自己湯米線,然後你咩鹽都唔加,只係加咗辣味既感覺。2️⃣炸粟米豬肉餃+ 鯉魚昆布湯米線 ($58):餃子雖然炸咗,但食落唔覺油膩,冇負擔感。餃子內陷鎖住肉汁,唔乾身👍🏻 味道普通,勝在感覺冇咩味噌。麵同上面一樣。總括來說,如果唔係抱住支持黃店既心態,真係唔會試。性價比不高,餃子普通冇咩特別,但同樣價錢我可以食更好。米線完全接受唔到,唔會再食,但欣賞佢裝修。
1️⃣黑白松露豬肉餃+ 豆漿蝦皮湯米線($62):
2️⃣炸粟米豬肉餃+ 鯉魚昆布湯米線 ($58):