2017-06-02
雖然係為慶生,其實期望不大,因為吃過的朋友都覺得一般。只是因為地點方便而壽星又想吃小籠包,又冇切餅費,所以試吓啦。價錢都唔平,所以叫多d粉麵填肚。限時個半鐘,打去時fully booked咗要walk in,但空置率甚高,所以過咗時都冇人理。人手不足,偶爾忍不住要自己加水。朋友説睇一間上海食市得唔得係睇佢小籠包掂唔掂。我個人覺得呢個336上海小籠包一般般啦。排骨擔擔麵,由於喉嚨痛唔敢食排骨,擔擔麵少辣所以吃了一口,好濃花生醬味,啱我喜好。黃金炒飯,睇相已經知會用無味的雪蝦,都冇乜期望。結果d蝦的確堅係冇味,不過個飯底有鹹蛋都還可。上海炒年糕,OK啦。上海炒麵,都係一般啦。魚籽煙燻蛋,都幾特別,OK醬燒茄子,我鍾意干貝賽螃蟹,我覺得只係食緊堆醋撈蛋白樟茶鴨,其實食落去只係overcooked的燒鴨,我朋友說似屋企d蠟鴨囉香蕉高力豆沙,50蚊4粒,𥚃面冇乜豆沙,我覺得唔值呢個價,唔好食。Overall: 如果食裝修食地段,都OK嘅。不過唔係outstanding的餐廳
上海炒年糕,OK啦。
上海炒麵,都係一般啦。
魚籽煙燻蛋,都幾特別,OK
醬燒茄子,我鍾意
干貝賽螃蟹,我覺得只係食緊堆醋撈蛋白
Overall: