2020年3月17日中午黎呢度食,第一次打算試下,好食嘅會日日黎。一入到去,間餐廳四分三係吉位,我地見到有幾張四人卡位都係坐左兩個人食緊飯。咁好自然我地都係揀四人卡位坐,特別係疫情之下,非必要都唔會坐埋一齊啦。點知個女人(唔知係咪老闆)話唔畀,要我地同其他人坐埋一堆,我地開到聲話想坐果個位,佢都話唔得,繼續指住另一個位。如果你間餐廳係滿客,要搭枱我可以理解,但係你四分三都係吉架嘛。仲要最少有三枱人都係兩個人坐四人卡位食緊飯,到我地兩個人坐就唔得?仲要依家肺炎咁嚴重,竟然要所有人坐埋一堆,有無搞錯?基於咁既情況,我地即刻離開唔食我建議大家唔好再去食,附近大把更好既餐廳

我建議大家唔好再去食,附近大把更好既餐廳
2020-03-17
Type of Meal