2016-10-20 5749 views
旅行回來做禮品小姐,約好友比手信,呢間大家都近,去到唔使訂位,位置近地鐵站工廠區,位置算係方便,場內6成滿!暗色裝修及燈光,唔嘈雜!店員比低清水及餐牌,食物西式套餐,一人一個晚餐!食物逐樣上菜!麵包籃:法包片外脆內軟,麵包麥味香,另外麵包脆棒比較硬,我唔鍾意!點麵包唔係牛油,像係加了味道嘅沙律醬!我都係鍾意食淨麵包!北海道帶子片配蕃茄柚子醋汁:帶子滑身,切片無咗口感,柚子汁酸酸地,配海鮮味道都夾!清爽嘅前菜!溫泉蛋配野菌及法國火腿:火腿鹹香唔韌,溫泉蛋滑,蛋味濃,鮮雜菌淋身,幾香菇菌味!香煎帶子拌野菌芝士意大利飯($278)帶子煎過,無切薄口感淋身嫩口!意大利飯索晒啲芝士忌廉汁,飽滿多汁,有米心有咬口!唔會好硬!好味!烤澳洲牛柳拌新薯及新鮮時蔬($268)牛柳要5成熟都做到,淋身,雖然牛味唔算重,拌碟蔬菜新鮮嫩口,醬汁薄身,唔會搶咗牛柳味道!好味!Mango Cake($68)加錢嘅甜品,蛋榚忌廉滑,蛋榚鬆軟,拌碟嘅水果新鮮爽脆,酸味平衡甜膩感覺,芒果雪榚幾滑,芒果味濃!唔會好甜!好味!熱檸水:朋友飲house coffee:瓦杯盛載咖啡好香,味道好甘,要加糖先飲到,糖粒大粒好可愛!跟
熱檸水:朋友飲
跟餐甜品曲奇:木盤盛載,曲奇牛油味香,朱古力一般,蛋香餅脆口偏甜!Ok!
店員斯文有禮,不過人手不足,都要舉手一陣先有回應!
坐得耐都唔趕客!食物幾好,適合傾偈聚會!
2016-08-29
$313 (Dinner)