2013-09-26 1905 views
每月4日我都會慶祝拍拖紀念, 美其名就紀念, 其實都係想食下好野~上月諗唔到食咩好, 咁岩見到廣告, 每位600幾蚊, 好似有5-6道菜~ 心諗都幾抵~ 就去試下其實一向都係中意食鮮鮑多過乾鮑, 但食乾鮑無非都係想食個汁, 撈飯一流~試過尖沙咀阿一海景飯店, 廣州既阿一鮑魚, 兩間既鮑魚汁都非常好味, 但阿翁既就真係差d喇~無咁濃郁, 同埋鴨腳唔夠林(我中意啜兩啜就皮骨分離果d), 個花膠湯都ok既炒海斑係咁多道菜最好味既, 鮮味十足! 仲有一個蛋白瑤柱炒飯, 炒得非常乾身, 粒粒分明, 味道一般般但男朋友就話好差(佢係一個好中意食飯既人, 對飯好有研究), 仲有一隻雞, 隻雞唔好提啦...總之同你係街市買到既無分別, 肥騰騰, 無鮮味, 我寧願佢比隻燒乳鴿我好過杏汁官燕都ok, 杏汁味好濃~另外仲有碟甜品, 類似桂花糕果d野, 都幾好味~如果下次再食, 我都係食返一哥
如果下次再食, 我都係食返一哥
2013-08-04
$680 (Dinner)
Celebration
Anniversary