2020-06-23 582 views
食過唔少香港既台灣菜,始終都係覺得程班長最好食!週末三點左右來到,都要排半個鐘左右先入到!一直對於程班長嘅蚵仔煎念念不忘!今次黎到有得嗌蚵仔煎真係大滿足!好足料,蚵仔大大隻又多,夾埋啲菜,同有飽滿既粉漿,煙煙銀銀好好食😋蛋餅又係我超愛既台灣野食!超司粟米蛋餅,有拉絲效果既芝士😍 皮夠脆夠香口,夾埋粒粒粟米有咬口👍🏼可惜蛋同酥皮有啲分離,似係分開煎完夾入去。同埋只有外面一層既酥皮。如果卷多幾層融入啲就更好綜合滷味有得自選三款食材,今次揀左海帶、豆乾、甜不辣海帶爽口彈牙。豆乾係偏爽既質地。甜不辣似香港既魚片,煙un質地。基本上三樣食材都係配同一款醬汁,係麻油味香既醬汁。個醬汁同海帶最夾,同豆乾就不過不失啦。同甜不辣就唔多夾.... 甜不辣應該要配返橙啡色甜甜辣辣既醬汁架嘛!😌滷肉飯個餐牌寫得好清楚,滷肉飯係比較肥嘅肉,同肉燥飯較瘦既肉係唔同㗎!寫得清楚少啲誤會抵讚好滿意滷肉既肥度,入口即融好食有足夠既滷肉同醬汁撈飯,啖啖都咁滋味!呢餐飯兩人食嗌左好多野都係$200,性價比超高

蚵仔煎

一直對於程班長嘅蚵仔煎念念不忘!
今次黎到有得嗌蚵仔煎真係大滿足!

起司粟米蛋餅

蛋餅又係我超愛既台灣野食!
超司粟米蛋餅,有拉絲效果既芝士😍
皮夠脆夠香口,夾埋粒粒粟米有咬口👍🏼

綜合滷味
有得自選三款食材,今次揀左海帶、豆乾、甜不辣
海帶爽口彈牙。豆乾係偏爽既質地。
甜不辣似香港既魚片,煙un質地。
基本上三樣食材都係配同一款醬汁,係麻油味香既醬汁。
個醬汁同海帶最夾,同豆乾就不過不失啦。

滷肉飯

好滿意滷肉既肥度,入口即融好食

有足夠既滷肉同醬汁撈飯,啖啖都咁滋味!

呢餐飯兩人食嗌左好多野都係$200,性價比超高
蚵仔煎