2024-04-20
近這半年因想嘗試減食澱粉質,我和老公也少了去食壽司,但最近去完位於V Walk 嘅壽司廊後,好想再尋找返「元氣壽司」的味道,所以就和老公再去我哋喜愛的青衣城「元氣壽司」食番餐!這間壽司店長期都有很多捧場客,適逢今天是星期五晚,我們大概晚上6時許到達, 由於時間尚早,我們等了大概十分鐘就有枱,好快有位呀!由於都有一段時間冇幫襯, 入到店內,見到佢哋轉咗內部裝修,店鋪變得colorful咗,卡通化咗!入座後,我們急不及待掃QR code點食物, 見到佢地個menu好開心,因為實在有好多選擇,而且在不同時令就有不同季節限定,好吸引呀! 問心而論,小妹真心覺得「元氣壽司」好食啲! 不論魚生質素、食材新鮮程度、款式選擇,都是非常有水準! 特別是凡立貝、酥炸生蠔、燒鰻魚、油甘魚、吞拿魚、牡丹蝦、燒牛肉、飛魚籽、軟殼蟹、蟹膏蟹肉等等。。。好好味呀!不過,其中有一款新出的玉子燒蟹柳壽司就一般般喇,玉子燒和蟹柳硬軍軍,好似整左好耐咁,令我哋有啲失望囉!但整體來說,元氣啲壽司係好味和新鮮的! 到今天仍有咁多fans支持,的確係有「元氣壽司」的成功原因! 食完今餐後,小妹會儲下quota先,好快再嚟食
但整體來說,元氣啲壽司係好味和新鮮的! 到今天仍有咁多fans支持,的確係有「元氣壽司」的成功原因! 食完今餐後,小妹會儲下quota先,好快再嚟食過!!