好開心又發掘到一間CAFE 入到去首先見到有2位客人飲住野用住macbook 睇泥好多人都鐘意依個文青落腳點 坐底之後 身為食貨既我梗係睇menu嗌野食先啦 不過其實未睇之前已經睇過openrice做左功課有preference啦 最想試既當然係佢既三重芝士炸蝦pizza($98) 份量都吾細 不過見到隔離枱2人share 但我地可能都吾係好肚餓 4個人share岩岩好 我個人好鐘意 一泥係芝士邊個抵擋到 二泥真係好味 首先相機食先 無呃人芝士足料拉晒絲甘 之前見有人話批底厚 相中大家可以睇到老闆即刻改良左 厚有厚好處既可以飽滯但當然個balance都好緊要 所以依個改良版我真係心心眼 雖然無食過之前版本 但起碼原本好驚會好厚 但依家甘大個portion都食晒 無徙野架我 而for我依啲甘鐘意好食擺最後既人泥講 我就首先切開兩旁既芝士pizza部分 姐係總共我食左3塊pizza 係咪好叻計數呢我(誤lol) 先食左兩旁個兩塊先 最後慢慢嘆個軸心 炸蝦脆 入面既蝦肉嫩 批邊好脆 覺得太邪惡或者素食者 可以嗌另外個個pizza--泰式豆腐芽菜花生醬 之後再嗌左忌廉牛乳
好開心又發掘到一間CAFE
坐底之後 身為食貨既我梗係睇menu嗌野食先啦
先食左兩旁個兩塊先 最後慢慢嘆個軸心 炸蝦脆 入面既蝦肉嫩
之後再嗌左忌廉牛乳三文魚意粉($66) lunch平啲架$4X

忌廉牛乳三文魚意粉
仲有兩個小食 芝士薯波($48)同埋個人私心推介既鹽酥菇($48)

芝士薯波細細粒量多 蘸面頭既芝士醬 雙重滋味 入面既薯蓉都好足料
芝士薯波
鹽酥菇炸得勁香脆
一咬佢入面勁juicy咩事 大家要小心食 岩岩炸起可能會熱 用既係雞脾菇 所以可以大大粒甘炸 我係菇迷所以真心推介
好新鮮 外面撒啲鹽加重整體味道 入面菇味又吾會被蓋左 食鹽酥雞定菇 我會揀依個 好似健康啲甘 又吾洗下下吸收甘多肉
雖然價錢相對少少貴 但係同friend吹水一定要有啲野咬
鹽酥菇
牛油果蘋果奶昔($43) 好愛牛油果 但牛油果熟得滯又會壞 吾夠熟又好扣分 所以飲奶昔其實解決晒啲問題 見到入面有啲蘋果皮既碎 增加口感 但整體比較淡 但牛油果味都出 再加微微蘋果味 但好fresh 我個frd就嗌左

($45) 試左一啖幾fresh同重水蜜桃味
牛油果蘋果奶昔
水蜜桃乳酪沙冰
個日4個人人才濟濟 就試下佢既精品咖啡 泥到coffee shop 無理由吾飲咖啡啊 平時吾好咖啡既我對住精品咖啡仲要用甘精緻既清酒壺裝真係忍吾住呷番兩口 原本仲好驚個晚會訓吾著 但飲落又覺得好清新 原來依度既咖啡係只有0.8x既咖啡因 而平時茶記個啲係2.xx 即刻感覺舒暢 而且今次點係巴拿馬既唐佩佩莊園($50) 係經水洗處理 色澤好清徹 飲落fruity 偏酸 撇去左之前對咖啡既苦澀印象 試左水洗 無理由吾嗌個經蜜處理既泥做個對比架 依個係拉普威登斯莊園($50) 陣味突出啲 aftertaste重啲

而我最愛既就係佢既cappuccino 混合左好多種咖啡豆之餘仲富奶香 拉花仲好靚添 我同個frd share飲晒成杯
巴拿馬-唐佩佩莊園
鹽酥菇