2013-11-17 2152 views
尋日(16-11-2013 Sat)係男友o既男友人NT大婚日子,我亦被邀請出席o係九龍塘舉行o既婚宴,我亦得知NT安排銀杏館到會,所以可以o係o度做個記錄.一對新人禮成後,到晏晝兩點幾至開始自助餐,我攞o左:‘1. 沙律卷外層以類似雲吞o既皮卷住沙律菜,中間o既係苦紫生菜,攪到唔好食,但其實呢個配搭又令人幾開胃.‘2. 肥牛金菇卷包到脹卜卜咁,簡直滿足鍾意食金菇o既人.個汁都幾好味,口感亦煮到o岩o岩好.‘3. 唔知咩o野腸正常味道.‘4. 煙鴨胸有啲啲鹹.‘5. 滷水雞翼味道好淡,一般.‘6. 燒西冷一律五成熟,口感鬆軟,OK o既.‘7. 煙鴨胸芒果卷以芒果中和鴨胸o既鹹,同巴馬火腿配哈蜜反瓜有異曲同工之妙.‘8. 唔知咩o野炒麵估唔到呢個幾好食,酸甜度適中,開胃.‘9. 叉燒串?原以為係沙爹牛肉,但有甜甜叉燒味,肉質鬆軟,唔太甘差.’10. 脆皮腸正常冇問題啦.’11. 香橙骨食唔出香橙味,一般喎.‘12. 應該係西炒飯好麻麻,冇乜味.’13. 窩夫好有驚喜,因為裡面竟然係雲呢嗱雪糕,超正. ’14. TiramitsuMousse部份夠挺身,但可惜我食到好重酒味,唔係幾得.

一對新人禮成後,到晏晝兩點幾至開始自助餐,我攞o左:

‘1. 沙律卷

‘2. 肥牛金菇卷

‘3. 唔知咩o野腸
正常味道.

‘4. 煙鴨胸
有啲啲鹹.

‘5. 滷水雞翼
味道好淡,一般.
‘6. 燒西冷
一律五成熟,口感鬆軟,OK o既.

‘7. 煙鴨胸芒果卷
以芒果中和鴨胸o既鹹,同巴馬火腿配哈蜜反瓜有異曲同工之妙.

‘8. 唔知咩o野炒麵
估唔到呢個幾好食,酸甜度適中,開胃.
‘9. 叉燒串?
原以為係沙爹牛肉,但有甜甜叉燒味,肉質鬆軟,唔太甘差.

’10. 脆皮腸
正常冇問題啦.

’11. 香橙骨
食唔出香橙味,一般喎.

‘12. 應該係西炒飯
好麻麻,冇乜味.
’13. 窩夫
好有驚喜,因為裡面竟然係雲呢嗱雪糕,超正.

’14. Tiramitsu
Mousse部份夠挺身,但可惜我食到好重酒味,唔係幾得.
’15. 餃子
麻麻地.

’16. 朱古力冬甩
亦都係麻麻地.
‘17. 飲品方面我係飲fruit punch,呢個淡到冇人有,唔得.

其實我o地重有幾多o野冇食到,算吧啦,只恨自己食量唔大吧.

味道分: 今次每樣會加返0.5分,因我覺得因為佢o地煮好晒放o係室外而涼o左,因而弋影響味道.

服務:
會自動幫客人斟飲品,但到開始食時,竟然只擺出叉冇擺出餐刀.

環境同衛生分唔屬於銀杏館,而抵食分我都唔計入呢個食評,因為唔知幾多錢.

其他:
Cup cake唔係呢o度o既出品,會o係返o個間舖寫.
2013-11-16
Delivery