屋村仔開咗新嘅自家製手工餃子店,放工見肚餓就買咗少少黎嚐鮮。9隻三拼自由選(椰菜豬肉,韭菜豬肉,紫菜豬肉) 首先真係好欣賞佢個湯底係住家湯,椰子豬骨雞湯調味唔重真係一粒味精都冇落飲完唔會口渴。望落粒粒餃子都好飽滿,睇落好有食慾!椰菜豬肉係最淡味嘅,食到椰菜嘅鮮甜。紫菜豬肉d紫菜真係多到滿出嚟,好鍾意紫菜有陣天然嘅鹹鮮味,更可以带到猪肉嘅甜!個人勁鍾意食韭菜,韭菜真係無敵嘅!小店除咗即叫即做嘅湯餃同煎餃賣外,仲可以買生餃返屋企自己煎or放湯麵,而且價錢相宜。我就買咗四款味道啦!咖喱豬肉餃大推!煎香咗甘食真係好似食緊咖喱飯勁香口,肉咁十足!泡菜鮮肉餃一咬開就睇到好多泡菜塞咗入去食落酸酸辣嚟咁好開胃。芝士粟米鮮肉餃,粟米味道偏甜中和左芝士嘅膩感!健康素菜餃入面包咗好多菜仲加埋粉絲食落冇咁寡淡,最岩食唔夠菜嘅都市人好貼心❤️

9隻三拼自由選(椰菜豬肉,韭菜豬肉,紫菜豬肉)
芝士粟米鮮肉餃,粟米味道偏甜中和左芝士嘅膩感!