2024-05-09 662 views
近期迷上有開心果嘅甜品。適逢今個weekend係母親節想請媽媽食個tea,知道中環呢間專賣希臘乳酪芝士餅嘅cafe有個下午茶set唔貴,帶佢嚟齊齊享受high tea時光Lanala Tea Set for Two♡Weekdays 3~6pm♡Matcha Sakura Greek Yogurt Cheese Cake 抹茶櫻花希臘乳酪芝士蛋糕-> 呢個媽咪點嘅蛋糕顏值擔當超夢幻!我試咗一啖,sor唔係我杯茶!抹茶層幾幼滑紅豆味道亦不俗,麻糬口感味同食開嘅有啲唔同,希臘乳酪層就...唔係咁合我口味,面頭櫻花啫喱略帶鹹味。反而媽媽覺得還不錯,佢就係唔太鍾意食太甜嘅蛋糕Pistachio Cream Croffle 濃香開心果醬牛角包窩夫-> 呢個反而有啲料到!Croffle焗得外鬆酥脆內軟亦有牛油香,切落去聲音清脆。食完我問店員、佢話開心果醬係homemade,唔怪得第一啖已感受到滿滿nutty味,帶點鹹幾濃郁的果仁味,有啲似花生醬嘅香,最終啲醬1滴都無淨咁俾我點曬嚟食Rose Latte玫瑰拿鐵-> 凍嘅latte幾滑帶啲玫瑰花香、甜味不多不少Sakura M

Lanala Tea Set for Two
♡Weekdays 3~6pm♡

Pistachio Cream Croffle

-> 呢個反而有啲料到

Rose Latte
玫瑰拿鐵

-> 凍嘅latte幾滑帶啲玫瑰花香、甜味不多不少

Sakura Milk Cap Tea
櫻花奶蓋茶

-> 呢杯打卡飲品味道都唔差,奶蓋幾厚、櫻花味清淡帶有朱古力甜味

櫻花奶蓋茶/玫瑰拿鐵
Celebration