2016-04-04
今日同友伴去撐枱腳,選擇返黎outback 呢間出名平民西餐廳鋸排係麼地道附近原來開左一間分店,非常就腳,地鐵站一出行一陣就見到~ 今次叫左個慢烤安格斯牛set dinner,注意嘅係呢個set 只有星期五至日先有,如果想食記得睇日子丫 呢個黑糖麵包係絕對開胃,麥味十足,配上厚生牛油,淡淡黑糖味滲出~溫度微暖,如果唔係會太飽,真係想食多條! 布根地紅酒蘑菇,蘑茹加上紅酒洋蔥同小小黑椒粒,其實紅酒味唔算好出,始終磨茹本身都唔係易入味嘅食品。不過蘑菇本身好新鮮爽口,整體黎講都不俗 香草炸蝦,比較遜色。本身以為係大蝦,但原來只係普通size,而且上枱嘅時候已經只有微暖...加入車厘茄香酒,車厘茄味完全覆蓋香草味,蝦肉質亦一般,有點霉爛唔值一試 講返今次跑嘅主角,亦都係必食嘅美式慢烤安格斯牛,落單時,侍應有問我地會唔會選擇烤完再落啲調味去煎一煎,咁就唔會肉腥味重,但今次都係想食原汁原味嘅烤肉,所以都係純烤就算五成熟嘅烤牛,睇落去比平時煎五成遮嘅更血淋淋,但食落口其實完全唔腥,肉味好重,冇左調味更加突顯出肉汁鮮甜同肉香 而且肉排本身肥瘦適中,肥飲部
香草炸蝦,比較遜色。 本身以為係大蝦,但原來只係普通size,而且上枱嘅時候已經只有微暖...加入車厘茄香酒,車厘茄味完全覆蓋香草味,蝦肉質亦一般,有點霉爛唔值一試
而且肉排本身肥瘦適中,肥飲部分更加係入口即溶,瘦嘅部分亦絕對嫩滑,絕對係必必必食推介