2023-01-09 811 views
📍屯門 《祝祝川粵美食》  #嫩滑海南雞外賣  招牌海南雞嘅街坊小店,平時夜晚都圍住好多人買外賣,望到價錢都好平,買返幾盒小食加餸都唔錯😋✨泰味嫩滑海南雞-半隻 $𝟔𝟐 泰味嫩滑海南雞🐔,賣相好吸引,師傅刀工都斬得齊整,雞皮有光澤油潤呈鮮黃色,不過香港實在太多流派既海南雞,都唔敢講佢正唔正宗,總之好味就得啦🤣  其次,雞肉肉質好嫩滑,有肉汁,而且肥瘦適中,雞皮滲著油香。伴菜方面有酸甜醃蘿蔔🥕,幾開胃,附上醬料有兩款,蔥油同泰式酸甜醬,比較中意點泰式酸甜醬食,酸酸甜甜同雞肉好夾👍🏼  ✨麻辣雞腎 $𝟑𝟐 麻辣食落都幾辣,而且好惹味,感覺用料天然,唔係重味精嘅麻辣,食完唔會好口渴💦 雞腎切得夠薄夠細,口感爽脆,而且份量好驚人,夜晚做餸要分兩日先食得哂🤣  ✨滷水雞翼 $𝟐𝟎 雞翼好入味,滷水味香濃,有少少瑞士汁既甜味,而且熱辣辣,加購價𝟐𝟎蚊就有𝟔隻,晚餐加餸真心一流🤩  味道:𝟖/𝟏𝟎  性價比: 𝟖/𝟏𝟎
📍屯門 《祝祝川粵美食》
#嫩滑海南雞外賣

✨泰味嫩滑海南雞-半隻 $𝟔𝟐

✨麻辣雞腎 $𝟑𝟐

✨滷水雞翼 $𝟐𝟎

味道:𝟖/𝟏𝟎
性價比: 𝟖/𝟏𝟎
2023-01-03
$50 (Dinner)
  • 泰味嫩滑海南雞