2018-06-25 265 views
星期六同老公行街街,新城市咁多餐廳,難得假日午餐唔駛等位,就食你啦~當日餐廳滿坐,略嫌有啲迫,可以清楚聽到隔離枱嘅傾計內容。餐前送上小食-花生同炸魚皮($12)。我地叫咗3樣嘢食。香芒白飯魚沙律($78)。雖然話係沙律,但得一塊生菜墊底,應該叫炸白飯魚。上面有辣粉,點附上嘅芒果醬會減低熱氣及油膩感。炸九肚魚就食得多,炸白飯魚原來都幾好味~招牌海南雞飯($98)。一上枱就知夠傳統,因為有齊薑蓉辣醬黑醬油。雞肉嫩滑無骨,油飯香口綿軟。黑蘿蔔糕($62)。其實預咗會濃味,但真係太咸,咸到要食海南雞飯附上嘅酸瓜中和。好掛住新加坡嘅粿條呀~總結係,海南雞飯下次要再食,下次會試下其他食物。

總結係,海南雞飯下次要再食,下次會試下其他食物。