2020-05-26 525 views
元朗食海南雞除咗有泰式外,仲有南洋(新加玻及馬來西亞) 味道嘅海南雞,必食<南香雞飯>!雖然去到舖頭已經2:40pm左右,但依然好多人排隊,可能係星期六關係啦!店員預先問定你要乜食物,等咗半個鐘左右,終於有位但好逼,無所謂啦!入到去五分鐘左右已經嚟咗我杯三色奶茶,飲落唔夠甜,但係好濃茶。我忍唔住叫店員幫我加甜!跟住上埋咖喱雞飯,啲雞皮有少少燶,咬落雞肉好腍,唔辣。雖然話係咖喱雞飯,但我期望馬來西亞咖喱係有椰香味,可惜無。咖喱入面啲薯仔煮得好腍,好好食!我妹嘅三劍俠飲品都嚟咗,我無飲到,但睇落都好解渴,入面加咗豆花,我妹話都幾好飲。海南雞飯同沙嗲雞肉一齊嚟,我食咗一件海南雞,好滑,雞唔會太多肥膏,咬入口仲要好多香料香味,唔點醬都勁好食!!相比沙嗲雞肉真係好失色!只有鹹味,無燒烤嘅味道,而沙嗲醬亦差啲花生味,失望!

三色奶茶
咖喱雞飯