2020-05-31 1409 views
以前bubu係附近番工,會特登走黎食,lunchtime都好多人等位/買外賣拎番公司食。如果你有咩節日想慶祝,可以淨買雞/豬頸肉/ 燻提... 番屋企加料😋店內裝修同一般小店、茶餐廳大同小異,主力sell食物🤭.💁🏻‍♀️招牌海南雞 配油飯 $53有無人同bubu一樣都覺得海南雞最重要既係雞、油飯同沾醬,三樣缺一不可?🙋🏻‍♀️呢家海南雞叫得招牌真係當之係槐,雞肉同樣係嫩滑無骨,雞皮爽口,雞肉同雞皮中間有一層jelly,唔配醬汁食都可以食得出有雞味👍。油飯帶味而不膩,有少少偏乾,加埋飯上既乾蔥👍沾醬同平時食既一樣,有3款- 1醬油 2薑蓉3 紅色醬汁,醬油同平時差唔多,薑蓉陣味好出,但bubu略嫌佢有少少咸,但晒出色係佢個紅色醬汁❤️酸酸甜甜,雖然有辣椒但唔覺得辣,好有泰式酸辣汁既味道👍👍👍👍超喜歡,超搭配❤️.💁🏻‍♀️泰國特色豬頸肉飯 配白飯$53豬頸肉食落係熱辣辣,燒到外層係乾身但內層仍然係juicy 🤭豬頸肉肉脂感都好足夠,燒得剛剛好,唔會覺得油脂太重😊佢個沾醬同海南雞既辣椒醬一樣,由於佢酸酸甜甜,配埋充滿油脂既邪惡豬頸肉,好balance,bubu可以當小食食晒佢(店內確係可以當小食咁
💁🏻‍♀️招牌海南雞 配油飯 $53
💁🏻‍♀️泰國特色豬頸肉飯 配白飯$53
豬頸肉食落係熱辣辣,燒到外層係乾身但內層仍然係juicy 🤭豬頸肉肉脂感都好足夠,燒得剛剛好,唔會覺得油脂太重😊佢個沾醬同海南雞既辣椒醬一樣,由於佢酸酸甜甜,配埋充滿油脂既邪惡豬頸肉,好balance,bubu可以當小食食晒佢(店內確係可以當小食咁叫)😋❤️
  • 豬頸肉
  • 招牌海南雞飯