2018-10-18
秋天到岩岩轉涼, 之前我地食過既雞湯拉麵店—座銀,竟然話出秋季限定既南瓜雞白湯拉麵😍南瓜湯就飲得多, 夾埋拉麵就真係比較少見,所以決定再去試下🐷🐷今次去既係跑馬地分店,一到門口仲見到有日本師傅在場😳🔸日本南瓜雞⽩湯拉麵 ($168) Pumpkin Soda味道 9/10 回頭指數 9/10😍拉麵一到果陣南瓜味已經好出,金黃色既湯底加上切碎既豬肉叉燒炸牛蒡,旁邊仲有炸南瓜片同南瓜粒加上芝士粉調味,只係賣相都已經非常好👍🏻麵身一貫軟硬適中,加埋個湯入口夠哂Creamy 同香濃,真心正同高質!!仲會有一碟酸忌廉無論點南瓜食定係混埋湯一齊食都可以帶出更香甜既南瓜味,正!🤤 🤤 🤤 雖然有少少貴,但一入口絕對係覺得值了!‼️PS: 聽講每日兩間店都係各自得十碗quota同去到十月底架咋,想試下可能要早小小啦😋😋除左今次既主角,我地都仲叫左上次無試到既🔹海鮮雞湯拉麵 ($138) Seafood and Chicken Soda Ramen味道 7.5/10 回頭指數 7/10湯底海鮮味非常特出,不過雞湯既味道,好似d被蓋過既感覺。仲會配搭豬肉叉燒同雞肉叉燒,份量十足,兩種口味都十分不錯。不過可能
今次去既係跑馬地分店,一到門口仲見到有日本師傅在場😳
🔸日本南瓜雞⽩湯拉麵 ($168)
Pumpkin Soda
味道 9/10 回頭指數 9/10
雖然有少少貴,但一入口絕對係覺得值了!
除左今次既主角,我地都仲叫左上次無試到既
🔹海鮮雞湯拉麵 ($138)
味道 7.5/10 回頭指數 7/10
湯底海鮮味非常特出,不過雞湯既味道,好似d被蓋過既感覺。
仲會配搭豬肉叉燒同雞肉叉燒,份量十足,兩種口味都十分不錯。
不過可能今日既主角太搶鏡,食到最尾d 湯會有小小咸。