2024-11-12
小編早排就去咗九龍城嘅呢間瀛渦打邊爐發現夜晚都幾多人嚟呢度聚餐小編趁晚市啱啱開門即刻入去😚入面都有幾多靚房可以揀嚟聚餐🤩可惜好多都俾人預訂咗🤣 下次真係要早啲book😍餐廳特別之處就係有兒童區 所以如果屋企有小朋友要一齊嚟食嘢嘅話仲可以比佢哋喺中間嘅兒童區一齊放下電同埋玩吓玩具😙😙😙樓下都有好多位置 不過樓上就比較多特別嘅房間.🐷花膠雞湯底呢個湯底真係好正 因為唔單止可以用嚟打邊爐 我哋仲係咁飲😂😂 湯底濃郁到不得了 朔晒啲雞肉嘅精華😍😍 而且有幾塊好厚嘅花膠😍😍大大塊咁樣真係好正㗎 入面有隻好靚嘅雞😙 雞肉都算係幾嫩滑 仲要唔算超級肥 但係又夠香🤣🤣 除此之外 仲有好多竹笙喺入面 所以啲竹笙可以話係朔晒湯底嘅精華 非常之正㗎🤩🤩🐷霜降肥牛+手切鮮肥牛霜降肥牛有著豐富的肥膏 咬落去口感滑嫩 每一口都有肉汁爆出來 搭配濃郁嘅花膠雞鍋底 味道更上一層樓 而且片薄 容易煮 又唔使等太耐 就已經可以食到啦🥹 手切鮮肥牛則更為講究 肉質新鮮 手切出嚟的厚度啱啱好 咬下去時能夠感受到肉香🐷牛心管唔知大家有冇食過呢🥳🤪 小編都好鍾意食㗎雖然唔係牛嘅冇 但係係牛嘅心臟一部份成個結構都幾特別煮完之後好有
發現夜晚都幾多人嚟呢度聚餐
成個結構都幾特別
煮完之後好有咬口同埋嚼勁🥳
🐷酥炸蝦餅
呢個蝦餅雖然只係小食 做得好出色
外脆內彈牙 而且好香蝦味架 搭配甜酸醬真係唔錯 兩至三個人食啱啱好🐷
🐷有機有子梳打
其實打邊爐真係好難唔飲嘢 但係唔知平時打邊爐嚟嚟去去都係飲汽水
小編今次就揀咗個超正嘅柚子梳打🤩
唔算太甜 味道啱啱好🤩🤩
瀛鍋
📍 九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
#吃貨日常 #香港 #甜品 #西餐 #香港美食 #hkfoodie #foodiehk #九龍城 #九龍城好去處 #九龍城美食