2018-06-09
登龍街依棟永光中心都幾臥虎藏龍 之前試過幾間都冇失望!今次就試下21樓依間Bistroholic啦~餐廳細細,不過裝修都幾骨子,同埋播D歌都幾Match個氣氛,坐得舒服嘅!我地叫咗依個2人Set 不過嗰日咁岩牛肉賣哂 Staff都好好地話可以轉另一款Slow cook嘅豬畀我地(其實魚我都想試架 但同行友人話想食肉😂)首先係個麵包~ 都幾大份就連店員都提我地話之後仲有好多野食 唔駛勉強食哂😂但其實真係唔駛勉強 因為個包好好食!外脆內軟 仲要勁香麵包味 唔駛點個醋都好好食沙律加入咗台灣嘅烏魚子 勁有新鮮感以為個味會好Chinese 好唔夾沙律啦點知又意外地好Match!讚!跟住依味係我成餐最最最欣賞的明太子芝士蘑菇烤蛋!😍😍😍完全係集結哂所有我喜歡嘅食材於一身惹味嘅明太子蛋黃醬配埋D焗過都唔會乾身嘅蛋一齊食 簡直係天作之合呀~(真心 一D都冇誇張到 我覺得我自己一個都可以食哂成兜)黑松露蘑菇意大利飯上面嗰幾粒係燒過嘅雞髀菇嚟 中規中矩啦因為冇哂牛腿肉所以換咗依道慢煮嘅豬我自己覺得依道菜就最Fusion 睇佢個樣就覺得好似冇乜特別啦 但原來真係要食落先知驚喜!一啖咬落去比想像中腍 咸咸嘅
(其實魚我都想試架 但同行友人話想食肉😂)
首先係個麵包~ 都幾大份
就連店員都提我地話之後仲有好多野食 唔駛勉強食哂😂
但其實真係唔駛勉強 因為個包好好食!
外脆內軟 仲要勁香麵包味 唔駛點個醋都好好食
以為個味會好Chinese 好唔夾沙律啦
點知又意外地好Match!讚!
完全係集結哂所有我喜歡嘅食材於一身
(真心 一D都冇誇張到 我覺得我自己一個都可以食哂成兜)
黑松露蘑菇意大利飯
上面嗰幾粒係燒過嘅雞髀菇嚟 中規中矩啦
我自己覺得依道菜就最Fusion
睇佢個樣就覺得好似冇乜特別啦 但原來真係要食落先知驚喜!
一啖咬落去比想像中腍 咸咸嘅味道又有少少似中式燒腩仔
配埋西式感覺嘅Jam一齊食 真係超特別!😍
Earl grey tea布甸略嫌唔夠軟滑 好在有茶味搭救!
Tiramisu就夠哂濃厚Creamy 又唔會太甜 好食!