2023-05-27 98 views
520果日同男朋友慶祝🥂所以就揀左呢間餐廳 我地揀左$698既set 覺得性價比高 入到去坐低環境好寧靜同埋好有情調🌹 枱與枱有個好理想既距離 坐得好舒服✨頭盤:♡鴨肝慕絲♡風乾牛肉♡蜜糖芥末籽香草蝦🦐♡輕煎醃製劍魚🐟頭盤可以六揀四 每個份量都係二至三件到 作為餐前開胃既前菜 我覺得蜜糖芥末籽香草蝦做得比較好 佢既醬汁甜甜微辛好開胃 另外輕煎醃製劍魚都唔錯 表面微微煎香 肉質亦柔軟✨湯:♡椰菜花紅椒湯湯好濃好creamy同好厚身 飲落去紅椒既味唔會搶 但又好易飲得出紅椒個隻味♡經典法式洋蔥湯🧅洋蔥湯入面有個預先浸泡烘過既法包 個湯超有洋蔥焦糖化後既甜 而浸住既法包更加吸收晒個精華 個人非常推薦呢一個洋蔥湯✨主菜:♡菠菜蘑菇烤鱈魚🐟鱈魚皮好脆 鱈魚好嫩滑 入面個醬汁較多 底下既菠菜同蘑菇都多♡溫煮牛面頰配忌廉薯蓉伴牛肉汁牛面頰好淋唔會韌 基本上一叉落去就好易散 伴菜既蘿蔔勁好食 可惜只得一粒 薯蓉好綿滑而且好有奶味✨甜品♡ 委內瑞拉特濃朱古力蛋糕🍫🍰已經食到好飽 每人一件細蛋糕就岩岩好 有好濃既朱古力味

✨頭盤:
♡鴨肝慕絲