2020-09-05
第一次黎海洋公園萬豪酒店食自助餐,揀左九月四日星期五lunch buffet, 滙豐信用卡七五折,折實約$350一位,好多次都book 唔到,諗住一定好正,點知中伏😰.首先,款式已很少,只得少量熱盤如香茅豬扒、炒雞柳、豬腿骨、飯、意粉、淨菜另加一些印度食品,還有燒味(义燒、燒鵝、油雞)、一些燒烤食品如燒牛扒、燒雞亦、腸仔。日式食品有魚生五款(油甘魚、帶子、八爪魚等),但竟然沒有最基本的三文魚和呑拿魚😳另外有一些睇見都唔想食嘅壽司。凍海鮮更加離譜,只有蝦、青口、如擦膠般細嘅蜆、螺,沒有龍蝦、沒有蟹。還有一個沒什麼選擇的粉麵檔😑生菓只有菠蘿粒和西瓜粒,你望到都唔會有興趣。甜品有三份之一係榴連味,唔食榴連的話,都係果句,你會沒什麼選擇。其實種類已經很少,食物又唔熱,加上味道差,真心難食😭全場最好味和最吸引嘅係圓形雪糕櫃,內有Haagen Dazs, movenpick, i scream 等名牌雪糕,算係最正😪.咁嘅價錢食咁嘅野,早知去返金鐘萬豪,其實大家都係萬豪酒店,點解差咁遠😱.呢個應該係我今年食過最差的自助餐😠
呢個應該係我今年食過最差的自助餐😠