2018-04-24
上星期同朋友去試試呢間係美利酒店新開既中餐 個人係香港有不少好食既中菜 精緻又美味 所以對呢間自稱六星級酒店既中菜 有一定既期待 但最後非常之失望😞我地一入到去 見到d staff 全部都係阿姐 同平時酒樓既阿姐無咩大分別 呢個跟平時星級中菜既高級待應好吾同個刻以為自己去左酒樓食物方面 我地見到個餐牌 其實d菜式同平時酒樓既無咩大分別 但價錢就貴左五六倍 揀左好耐都吾知揀咩好 但咁可能係名一樣 但期待好好食呢?我地就揀左燒味拼盤 叉燒同燒肉 講真 呢個水準真係茶餐廳 記得個價錢係 300蚊 之後揀左燕窩釀竹笙 好似每位300幾 但得一條竹笙就兩條拌菜 味道真係無咩特別 好失望然後仲揀左依麵同菠蘿炒豬肉 仲有一個菜全部既水準只係酒樓水準 食材都只係用普通野 無黑毛豬 兩位埋單要差不多2500 總括泥講 呢餐係失望極致既一餐中菜!吾會再去
然後仲揀左依麵同菠蘿炒豬肉 仲有一個菜
總括泥講 呢餐係失望極致既一餐中菜!吾會再去