2013-08-10
男朋友第二餐生日飯,睇左好耐打去book位,個侍應態度已經唔太好,但一心見到open rice咁好評,為味道而去都不錯一入到去,一間細細的舖佈置得不錯,但侍應的服務可說得上是差,一入到去無人招呼,我誤以為無侍應的,沒有問我有無訂枱各樣,就求其比個位我坐就算!心知這餐生日飯糟糕了,都算啦反正去到,選擇既野都唔算好多,全部set dinner叫左鵝肝沙律,洋蔥湯同南瓜鮮蝦湯,焗活蠔同田螺,油鴨脾同羊胺甜品係梳乎里,侍應問我加唔加錢轉味,無所謂啦,試下啦一黎就黎左蒜茸包加自制鵝肝醬,過份得很的是,蒜茸包是凍的,整番熱都應該唔太難吧?鵝肝沙律看似很大,但很薄,識食既人都明白鵝肝要厚先好食,不過食落囗都唔錯兩個湯都唔錯吖,洋蔥湯少左個so皮有少少失色焗活蠔同田螺可以話普通過唔普通到主菜啦,我有想講粗囗的感覺,點解個油鴨脾同湯渣咁似,勁“鞋”,仲要無鴨味嫁羊胺話左要七成熟,煮過了七成都算,又係勁“鞋”,omg……完全想走吖,服務都唔想講,食材的質素差到不得了,真係勁失望叫侍應黎起餐茶,好似我要招呼番佢轉頭,要行過去同佢講囉起甜品,原本叫左芒果味,點知黎左原本既姜味,明明落單時,個侍應千叮萬囑咁同我
甜品係梳乎里,侍應問我加唔加錢轉味,無所謂啦,試下啦
兩個湯都唔錯吖,洋蔥湯少左個so皮有少少失色
焗活蠔同田螺可以話普通過唔普通
叫侍應黎起餐茶,好似我要招呼番佢轉頭,要行過去同佢講囉
起甜品,原本叫左芒果味,點知黎左原本既姜味,明明落單時,個侍應千叮萬囑咁同我講要加20蚊嫁,不少於三次,所以算啦,由佢,食完埋單走!
依餐咁既生日飯真係好失禮,不過男朋友都無介意!
Other Info. :
如果依間餐廳咁既價錢,真係完全唔值,即使唔洗錢都要考慮去唔去