2021-01-23
餐廳位置唔算特別難搵,跟google maps行都好易搵到。大約二點半左右去食,前面要排4位客人,等左起碼20分鐘先入去食。法式蛋捲 $92 外貌係幾靚用黎打卡係唔錯,但係食就真係好一般,首先個蛋唔係熱既亦唔暖既,麵包就好似外面批發市場拎貨直接擺上盤既感覺,口感一啲都唔軟熟,好坦白我都係見呢道菜上熱門菜式先至叫,我同朋友一致認為實物同好評相差太遠。其次,朋友話個蛋無咩味,咁就問侍應會唔會有番茄汁?侍應答有不過等等,好啦我朋友就呆坐等佢拎黎先繼續食,等左10分鐘個侍應先走埋嚟話無番茄汁?我同朋友個刻只係想拿拿臨食埋俾錢走。馬鈴薯糰 $92不過不失,唔算係好特別但可以接受,咬口感係唔錯。芝士貝果 $20 今餐lunch最滿意係貝果,口感幾煙韌,亦係唯一一樣上枱既時候係熱既,而且係食到有芝士味!總結,唔會再去。呢度主要賣點只係食物既外觀,而食飯質素明顯需要改善,如果要食cafe其實沙田都仲有好多選擇,除非為去而去。
法式蛋捲 $92
馬鈴薯糰 $92
不過不失,唔算係好特別但可以接受,咬口感係唔錯。
芝士貝果 $20