2021-08-23 98 views
今日同男朋友去慶祝週年紀念佢帶咗我去位於尖沙咀嘅呢間attic home made pasta 度食晚餐餐廳裝修豪華麗有點歐洲宮廷風 非常有格調日式醬油漬蛋黃多士 細細份樣子精緻個餡仲有黑松露意大利軟芝士 食落鹹鹹香又幾開胃 扁頭仲加上矜貴嘅魚子醬餐湯係超級濃沃嘅蕃茄湯 好似蕃茄喺口腔入面爆發感令人回味無窮蝦子香蒜辣椒意粉 分量都幾細份 勝在意粉煮得夠曬彈牙 香蒜辣椒味調控得啱啱好 加上野味嘅下蝦子 唔錯松露雜菌意大利飯 同樣地意大利飯嘅質地煮得軟硬適中 非常驚喜既係黑松露好濃沃同時亦帶點牛肝菌同羊肚菌 十分豐富 法國讓無骨春雞羊肚菌汁 春雞肉燒得香脆 入面已經釀咗肉碎紅蘿蔔等等嘅材料 而雞腿肉質嫩滑同時有夠多汁伯爵茶意式奶凍 非常夠滑溜 伯爵茶味濃郁奶味平衡得恰到好處
今日同男朋友去慶祝週年紀念

餐廳裝修豪華麗有點歐洲宮廷風 非常有格調