今日係男朋友既生日,經過尋日既慶祝活動之後,大家都懷著一個開心既心情入嚟南丫島過一個平靜既正日生日,本身打算去大興食,見佢食評好好但可惜嚟到無開,聽街坊講佢地已經係半退休,唔接新客了!咁唯有是但搵間去試下啦!誤打誤撞之下,我地就嚟咗呢間南江!可能因為平日既關係,呢度都無乜人,有既都係老闆娘既朋友....我地今晚主打想食蟹,但又怕套餐既蟹太細隻,所以問咗老闆娘可唔可以加錢轉大隻蟹,最後加咗$150 將蟹加大,我地點咗椒鹽瀨尿蝦、避風塘炒蟹、辣酒煮花螺、豉汁蒸魚同埋燒乳鴿,D餸一碟一碟咁送嚟我地就開始累積不滿既情緒了!燒乳鴿 - 佢有兩個價錢,BB鴿 $45,大鴿 $60,我地之前去大圍都係食BB鴿,所以今次就叫咗大鴿嚟食,但點知嚟到個SIZE係等於大圍既BB鴿,皮唔夠脆,一般椒鹽瀨尿蝦 - 味道一般,有一兩隻肉梅,但尚可接受豉汁蒸魚 - 條魚蒸得好老,對於一間專門食海鮮既酒家嚟講真係唔可以接受辣酒煮花螺 - 無乜味,完全唔辣,太細碟,只得10粒好似手指頭咁大既花螺避風塘炒蟹 - 加咗 $150 都係比咗細 SIZE我,完全唔係之前佢拎出嚟嗰隻咁大,仲同我講話咩海鮮都會縮水,蒸魚都會縮咁話

唔夠脆,BB鴿咁既SIZE但聲稱係大鴿 -.-
味道一般,有一兩隻肉梅
椒鹽瀨尿蝦 - 味道一般,有一兩隻肉梅,但尚可接受
蒸魚蒸得好老,一般茶餐廳都比佢好
完全唔辣,勁細碟
味道尚可接受,但老闆娘唔老實,加錢唔加大,激氣之作
真係咁都講得出!!!!!! 我都唔想再同佢講野,再講落去真係火都嚟!

最後見佢碟碟都細碟,我地叫多咗碟椒鹽鮮魷食,呢味係哥哥仔推介既,成餐飯佢都招呼週到,所以信佢推介,佢果然無介紹錯,呢味餸真係成餐飯既精髓!GOOD!!! (不過可惜食到呢個時候已經成肚氣,唔記得咗影相

整體嚟講,呢度既食物真係唔值呢個價錢 (呢餐盛惠 $776),水準低於茶餐廳都不在話下,最唔鐘意就係做生意唔老實,加錢唔緊要,最緊要係要老老實實講好咗比咩人就比咩人,做生意真係唔係咁做呢!其實呢個價錢真係可以食到好多好野了....今次呢餐真係令我對南丫島海鮮大打折扣,短期內都真係怕怕呢!

2012-05-23
Celebration