2023-07-03
今日同朋友去左元朗行街,行到又攰又餓,俾一間餐廳既門面吸引住左,所以就二話不說入左去,點知一試有驚喜呢間chef’s stage kitchen , 遠睇已經會比佢吸引住我地去到既時間大約六點,時間尚早未算好多人。餐廳入面環境好舒服,有好聽既音樂,而且座位夠晒闊落,係到談心係一流餐廳既菜式選擇都好多,最後我同朋友都決定叫左個二人套餐好快就有野食啦,餐包仲係熱的,而且包既質地幾軟熟,同個醬都好夾之後就到餐湯,我飲既係黑松露牛肝菌湯,超級濃郁而且creamy, 飲完會有滿足既感覺呢個係芒果蟹肉牛油果塔,賣相靚之餘,食落亦係好驚喜,清新既感覺令人越食越開胃主菜上場啦,我地簡左炭燒美國極黑豬鞍扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾。豬鞍扒肉質口感好之餘,仲有少少焦香既感覺。龍蝦尾肉質彈牙,可見食材新鮮初榨純橄欖油蒜香白酒煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉(微辣),呢個食落好惹味,少少辣。扁意粉亦吸收左醬汁既味道,而且口感彈牙最後,當然吾少得餐飲啦,我一見到餐牌既偽鴛鴦就比佢吸引住了,我簡左tiramisu 味道。飲落好驚喜,味道好有層次我地大約8點左右離開,餐廳內已經滿座,可見受歡迎程度。今餐我同朋友都十分滿意,無論環
餐廳既菜式選擇都好多,最後我同朋友都決定叫左個二人套餐
我地大約8點左右離開,餐廳內已經滿座,可見受歡迎程度。今餐我同朋友都十分滿意,無論環境食物服務都好好,下次一定會再幫襯