Biang Biang Noodles
2022-03-22 135 views
露面手工拌麵料理今日好開心呀,可以喺lunch hour同中學同學一齊食午餐,就係返工既附近揀咗呢間餐廳,亦都係我朋友嘅推介,咁就試吓啦。環境普通啦,就係一間好繁忙嘅餐廳,食lunch時段好多人嘅餐廳,生意都唔錯㗎!見到好多枱都係嗌同一款麵,我相信應該係呢間餐廳嘅招牌菜,而我朋友嚟到嘅時候,佢亦都係推介呢個,個樣都好似幾有特色。咁就唔使諗啦。嫩雞白布湯闊麵$68湯底奶白奶白色的,略帶奶香又有著雞湯鮮甜湯底麵底,濃郁creamy,雞髀肉好好食好香滑,我會將佢形容為奶香版滑嫩雞煨麵,至於麵身方面比較薄,像餛飩皮,和我幻想中帶點彈牙嚼口有點落差。而我個舊同學仔就非常喜歡,口味各有所好。不過以價錢比較,算係很不錯既質素。秘製無香槽豬手$55豬手方面份量都唔少,至於味道就不過不失。露面手工拌麵料理灣仔莊士敦道55號地下A號舖

咁就唔使諗啦。

嫩雞白布湯闊麵$68

秘製無香槽豬手$55

豬手方面份量都唔少,至於味道就不過不失。

灣仔莊士敦道55號地下A號舖