2023-04-22
可能係香港最好飲既黑糖鮮奶❣️🙌🏻一直好鐘意飲台式黑糖飲品,但最怕太甜或者黑糖味唔出,今日試呢間茶飲店係香港登陸左一段時間,黎到荔枝角分店試下先~我地叫左 👇🏻💛 黑糖珍珠紫薯鮮奶 $33呢個無另外加糖,紫薯味道天然清甜,仲會食到少少紫薯粒粒,令到成杯飲品更有口感🥰黑糖珍珠十分驚艷,珍珠非常軟糯,口感極出色,黑糖味好香但又唔會太甜,只可以話pre-set既完美比例真係太完美😍😍💛 黑糖珍珠鮮奶 2.0 $33黑糖珍珠鮮奶係用+30%鮮奶,比起普通version更加香濃,感覺更rich,但又唔會話太heavy,配合埋黑糖珍珠一齊飲好夾,完美比例唔會太甜,幾適合香港人口味😋Overall以黑糖珍珠鮮奶黎講非常出色,黑糖味夠香,珍珠口感煙韌軟糯,鮮奶用明治奶好rich好好飲,值得encore😝📍李圓圓 (億利工業中心)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖📌人均消費: below $50#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #bubbletea #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodi
我地叫左 👇🏻
💛 黑糖珍珠紫薯鮮奶 $33
💛 黑糖珍珠鮮奶 2.0 $33
📍李圓圓 (億利工業中心)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號舖
📌人均消費: below $50
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #bubbletea #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #burger #hkfoodpic#hkfoodblog #李圓圓 #黑糖珍珠 #黑糖珍珠鮮奶 #cafe#LF荔枝角#荔枝角美食 #美食推介 #荔枝角美食推介 #荔枝角美食推薦 #荔枝角美食推介#cafe #coffeeshop