2018-10-17 65 views
今日約左朋友喺觀塘食晚餐,觀塘一向有好多餐廳選擇,我地上openrice見到魔膳廚房有咁多正評所以就食!見好多人都推薦帶子黑松露意大利飯同埋墨西哥香辣豬肋骨,我地都跟住叫。一開始先有兩碗餐湯,餐湯揀左周打海鮮湯,同平時周打蜆湯比仲多左好多海鮮,好正。帶子黑松露意大利飯用料豐富,有兩帶隻帶子同埋勁多蟹籽!意大利飯唔會住得太淋太熟,唔錯。墨西哥香辣豬肋骨配埋芝士焗瘋薯,仲有幾件燒菠蘿。豬肋骨一上檯有啲嚇親,原來咁大份!絕對抵食!最後餐飲加左兩杯梳打,一杯藍柑檸檬梳打,一杯荔枝玫瑰梳打。兩杯特飲勁靚!係漸變既顏色,而且仲有果肉同埋片鮮薄荷葉喺面,好新鮮!今餐真係大滿足!

2018-10-13