2018-08-24
同好友三人行約在荃灣相聚又唔知食咩好,好友就提議去尼間朋友食過覺得幾好既大戶屋。我地點左鯖魚定食、迷你炸雞同迷你黑醋野菜。鯖魚定食($98)鯖魚適合食得清淡既朋友。定食有麵豉湯、蘿蔔蓉、茶碗蒸蛋、昆布同漬物。加$10可以加多碗其他款既飯:五穀飯、准山蓉飯、鮮雞蛋伴飯、海藻飯、小魚飯。白飯並唔係熱辣辣,係暖暖地,白飯粒粒分明,再拌埋鮮雞蛋同豉油,好味。(個人口味: 3.2/5)迷你炸雞($33)炸雞有4件,另外叫侍應再拎左沙律醬。炸雞係走清淡路線,麻麻。(個人口味: 2.8/5)迷你黑醋野菜($28)碗底有好多椰菜絲,幾開胃。整體而言,環境坐得幾舒服,唔會好嘈,都適合同朋友聚會傾下計。唯味道一般但價錢偏貴(前菜對我而言唔係必須),如果純粹為食飯,應該唔會有下次。我地點左個甜品,仲特別同侍應講係即上,但食完都仲未上甜品,最後check返話我地無落單。之後又聽到隔離枱叫左甜品都係漏左單。
(個人口味: 3.2/5)
迷你炸雞($33)
(個人口味: 2.8/5)
迷你黑醋野菜($28)
碗底有好多椰菜絲,幾開胃。