📍616牛肉火鍋專門店📮大圍積富街33號積康樓地下C及D號舖.火鍋怪係時係出動喇, 識我既朋友仔都知我同🙎🏽‍♂️都係火鍋控, 一年四季都打邊爐, 高峰期一星期可以打3-4次, 真係好易食到喉嚨痛😛.616火鍋店相信大家唔會陌生, 主打不同部位既牛肉👏🏻成功非僥倖, 可以由一間小店開到而家咁多間分店, 一定有佢既理由既.一般港式火鍋店啲野食都幾大碟, 2個人去食有時只可以叫到4-5款, 已經食唔落😕相反呢間野啲食物細細碟, 價錢相宜, 好適合2小口, 叫多幾款都唔怕食唔晒😌.牛雜湯底*HKD78油趣魚皮*HK38牛朴肉 HKD48匙柄 HKD48澳洲和牛牛頸脊*HKD68俄羅斯牛側胸肉*HKD68牛丸(半打)*HKD28娃娃菜 HKD28牛雜湯底🍲重口味又鐘意食內臟既朋友仔一定會鐘意呢個湯底, 入面仲有牛腸, 牛肺, 牛肚, 全部都好入味, 食完飽左1/3🤣油趣魚皮🐟唔係成日會見到, 因為製作繁複, 通常都係啲傳統粥店先有, 絕對係必叫小食😋味道小小辣, 爽脆有口感, 唔好成日都食炸魚皮咁悶丫嘛牛肉比較因人而異, 我就鐘意澳洲和牛牛頸脊同俄羅斯牛側胸肉🐮前者油脂分布平均, 油份重啲, 肉
📍616牛肉火鍋專門店
牛丸(半打)*HKD28
娃娃菜 HKD28

牛雜湯底🍲

油趣魚皮🐟

牛肉比較因人而異, 我就鐘意澳洲和牛牛頸脊同俄羅斯牛側胸肉🐮前者油脂分布平均, 油份重啲, 肉質淋啲; 後者就肉味重啲, 食落有嚼口啲

牛丸亦係次次黎都會叫, 彈牙之餘, 入面仲有少少肉汁, 未去到潮州瀨尿牛丸咁誇張, 但以連鎖店質素黎講已經相當唔錯👍🏻
616真係黃店黎講我地幫襯得最多既一間😎2021年除左有大叔的愛, 希望大家唔好忘記香港仲有黃店的愛💛
整體環境💭💭💭
#nonstopeatingdiary火鍋
#nonstopeatingdiarytaiwai
#nonstopeatingdiary大圍
2021-06-11
$250 (Dinner)
  • 牛雜湯底
  • 油趣魚皮