2015-11-17
上堂前,走到位於觀塘工廠區內的工廈傢具店醫肚 。由升降機一出,就見到HOWE ,佔地全層,小走廊已陳列著傢具擺設;一入大門口轉左,就見到盡處既廚部。HOWE 環境頗寬敞 , 集家店和Cafe於一身 ; Cafe範圍內的所有枱櫈及擺設都可以即時試下啱用可以買走添! 可以食完行番轉睇下有咩啱, 又或者睇完之後坐得慢慢食番餐又得。店內有各式各樣既木製傢具用作CAFE的枱櫈6點左右時間尚早, 仲未有其他客人光顧這兒有小食、沙律、三文治、烤墨西哥手卷、日式咖哩、飯、意粉,LUNCH 有SET , DINNER 只得單點... 價錢相對無咁相宜; 最後我就點了一份全天候啱食既ALL DAY BREAKFAST , 點餐後會有個號碼牌今日幸福號碼係9號 。賣相不錯,若放置牛油同果醬既小杯放些沙律菜,可以平衡一下之餘,視覺效果會更好 !印象最深係炸薯波,估唔到個炸薯波外層很酥脆 , 好好味!差不多6:30 , 慢慢多咗人入內,大部份既都係嚟食野的.其實這兒還有咖啡、花茶、甜品可供選擇,不過今日趕時間, 下回有機會再嚟LUNCH再試試其他野食。
最後我就點了一份全天候啱食既ALL DAY BREAKFAST , 點餐後會有個號碼牌 今日幸福號碼係9號 。 賣相不錯,若放置牛油同果醬既小杯放些沙律菜,可以平衡一下之餘,視覺效果會更好 ! 印象最深係炸薯波,估唔到個炸薯波外層很酥脆 , 好好味! 差不多6:30 , 慢慢多咗人入內,大部份既都係嚟食野的.