2017-07-14 555 views
最近比較忙,難得約朋友一齊食飯,當然食得好啲啦,所以今日去到旺角試吓呢間宮崎放題!當日排隊都算唔多人,好快就入座,食得放題第一件要事,當然係睇吓嗰到有乜食!總共有八張餐紙仔:分別有壽司/卷物、炸物、烏冬麵飯類、和牛羊架、地雞、黑豚肉、海鮮同刺身。其實係揀緊嘅期間,宮崎已經好快將贈送嘅仙氣牛同豬送到來枱面,係每兩人限定送一款嘅高級肉,而咁岩同行朋友係壽星,所以又額外多一碟象拔蚌!真係好抵食啊!出餐速度其實都頗快,海鮮同刺身陸續上枱,我地都幾驚喜,因為就海鮮睇落新鮮,而且大件!再講放題唔少得嘅刺身都不俗,肥美而且份量都多,相當夠食。不過講咁耐,當然落爐燒先係重點啦。事不宜遲,先放咗隻大蝦落去燒,爐燒蝦真係好香,而且啖啖肉;都未食完隻蝦已經等唔切要燒啲仙氣肉泥食,真係一刻都唔想等。非常嫩,一啲都唔諧口,真係食等就出係高級和牛、而個豬肉燒得耐都仲係好軟滑,唔係一般貨仔。食物種類繁多,所以絕對唔怕唔夠飽。同場我地都食左各式各款食物,個鰻魚飯都唔錯咖、海鮮都相當推薦可以狂點。飲品任飲,無須加錢。食得差唔多飽出去睇睇,原來仲有甜品、水果、關東煮。拎咗少量菠蘿,食番啲水果個口立刻清新哂。最後以甜品作結
壽星象拔蚌
仙氣高級和牛、豬肉
刺身類
海鮮
大蝦
鳥冬麵飯類
炸物類
和牛類
食得差唔多飽出去睇睇,原來仲有甜品、水果、關東煮。拎咗少量菠蘿,食番啲水果個口立刻清新哂。最後以甜品作結今晚!
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
壽星象拔蚌
仙氣高級和牛、豬肉