2023-09-11 1369 views
今日放工去左呢間喰樂餐廳,早一日已經book左,朋友介紹,話非試不可,所以就決定試試。餐廳唔難揾,喺觀塘駱駝漆大廈度,book左7點,去到時仲未滿,但擺哂預訂既牌,應該多訂枱少walk-in。我哋叫左2個"關西風壽喜燒日本霜降和牛套餐",套餐包括:前菜:三文魚子和牛茶碗蒸、白酒煮蜆、冰菜沙律,主菜:日本宮崎縣霜降和牛西冷、熊本縣上肩里脊、肩胛心、牛板健。三文魚子和牛茶碗蒸4.6/5⭐️茶碗蒸好滑好嫩,加上鮮嫩的和牛和三文魚子,味道相得益彰,令人回味無窮。份量適中,非常推薦🤤白酒煮蜆4.5/5⭐️蜆肉鮮嫩多汁,煮得剛剛好,配上香濃的白酒湯頭,帶出蜆肉的鮮甜味道,令人食指大動😋冰菜沙律4/5⭐️清爽的冰菜沙律,蔬菜新鮮,配上醬汁恰到好處,是一道開胃的好選擇😋日本宮崎縣霜降和牛西冷4.5/5⭐️霜降和牛西冷肉質鮮嫩,油脂平均 ,入口即化,帶著濃郁的牛肉香氣,每一口都讓人愉悅。烹調得恰到好處,保留了牛肉的原汁原味,非常推薦品嚐🤤熊本縣上肩里脊4.2/5⭐️上肩里脊肉質嫩滑,油脂較多,口感豐富,搭配適量的醬汁更加美味。份量適中,同飯一齊食大滿足,唔怕肥人士一流😋肩胛心4/5⭐️肩胛心好似肉眼,淋身啲,經過烹

三文魚子和牛茶碗蒸

熊本縣上肩里脊
4.2/5⭐️

肩胛心
4/5⭐️
肩胛心好似肉眼,淋身啲,經過烹調後保留了肉汁,口感唔錯。但我麻麻地肉眼質感,所以還好。

牛板健
4.4/5⭐️
牛板健肉味濃,口感豐富,煎過後散發出的香氣令人垂涎欲滴。搭配適量的月見汁,味道更加突出,非常美味😋

整體而言,關西風壽喜燒日本霜降和牛套餐真心唔錯,有幾種精選的和牛部位,味道一流,性價比高。服務態度良好,幫你燒足全程,又會講解比你聽係咩部位。環境舒適,適合同家人朋友一同享受美食。但餐廳座位唔算多大,建議最好要book左先。推薦👍🏻

2023-08-17
$500 (Dinner)
  • 前菜
  • 三式前菜