2023-09-23
成日睇IG見人哋去一間好靚嘅花花打邊爐自己bookmark 咗好耐 終於去咗食 依到中午有得飲茶食點心 晚上就主打火鍋環境好舒服 好寬敞 好多打卡位揀左美顏花膠雞鍋 好足料 有半隻雞 好多花膠仔 食落好軟滑 足滿膠質太極兩儀 一紅一白包括有豬同牛肉一邊係紅酒浸安格斯牛一邊係黑松露牛乳浸梅花豬肉片牛肉食落好滑 油脂分布好平均豬肉食落比軟有彈性 肉味濃郁 💕新鮮炸魚皮 脆卜卜 浸左湯汁 香濃酥脆7彩餃子 樣樣都想試吓 就啱晒金華火腿菜肉餃、和牛香茜餃、蟲草花餃、午餐肉粟米餃、姬松茸野菌餃、冬菇薺菜餃 蟹肉黑松露餃、自家製水餃最鍾意蟹肉黑松露餃 松露味好香蟹肉好鮮😌7色丸 除咗顏色豐富 味道嘅配搭都好特別有鹹蛋墨魚丸、蝦丸、鮮牛肉丸、墨魚丸、青咖喱墨魚丸、南乳墨魚丸、芋頭墨魚丸、紅咖喱魚丸粒粒都爽口彈牙 我自己比較鍾意食芋頭墨魚丸 青咖喱墨魚丸配搭好有創意👍皮蛋蝦滑皮蛋加上蝦滑 特別嘅配搭 爽口得黎 又帶啲 皮蛋嘅軟滑彈牙😍花花綠綠 一個拼盤 有好多款唔同嘅蔬菜皇帝菜 粟米仔 娃娃菜 白菜 西洋菜 等等🥬分量十足奇幻歷險 奇異果忌廉梳打 加豆奶 將會用煙槍 加上一個 有煙嘅波波 篤爆咗 會有
自己bookmark 咗好耐 終於去咗食
牛肉食落好滑 油脂分布好平均
豬肉食落比軟有彈性 肉味濃郁 💕
新鮮炸魚皮 脆卜卜 浸左湯汁 香濃酥脆
7彩餃子 樣樣都想試吓 就啱晒
蟹肉黑松露餃、自家製水餃
最鍾意蟹肉黑松露餃 松露味好香蟹肉好鮮😌
7色丸 除咗顏色豐富 味道嘅配搭都好特別
皮蛋蝦滑
花花綠綠 一個拼盤 有好多款唔同嘅蔬菜
皇帝菜 粟米仔 娃娃菜 白菜 西洋菜 等等🥬分量十足
奇幻歷險 奇異果忌廉梳打 加豆奶 將會用煙槍 加上一個 有煙嘅波波 篤爆咗 會有浸香氣飄出嚟
琥珀誘惑
玫瑰冰 超級IGable😍