2020-11-11 1031 views
前日OT到9點幾居然有朋友同我一樣咁夜收工咁就要一齊去食返餐好gar 啦!本身打算食返個雞煲點知原來蜀府川鍋出左個10點後任食卜卜蜆,每位只係$98,性價比咁高就梗係試下佢啦!雖然我地得兩個人,但個卜卜蜆煲都幾大個店員有提醒我地等到湯滾起,d蜆開左口就可以食啦。本身以為任食就會將貨就價,點知d蜆肉隻隻都非常飽滿,配上蒜蓉同辣椒,非常惹味。後面加左兩轉蜆都keep住呢個水準,而且d蜆洗得夠乾淨,唔駛怕食到沙。雖然個煲有配青瓜,但係我地兩個食肉獸見隔離檯叫左碟韓牛好似好靚,所以我地都忍唔住叫左一碟。韓牛一黎到我地都哇左一聲,因為真係幾大碟。牛肉油花均勻,厚薄適中,雖然唔係好似日本和牛咁入口即溶,但一放入口就充斥住濃濃ge牛肉味,完全可以滿足牛魔王ge胃。最後加上個熱辣辣ge綠茶芋泥餅做甜品,為呢個宵夜畫上一個完美ge句號。所以話OT駛mud驚,食飽再繼續加油啦!
前日OT到9點幾
居然有朋友同我一樣咁夜收工
咁就要一齊去食返餐好gar 啦!
本身打算食返個雞煲

雖然我地得兩個人,但個卜卜蜆煲都幾大個
卜卜蜆

店員有提醒我地等到湯滾起,d蜆開左口就可以食啦。
卜卜蜆

韓牛一黎到我地都哇左一聲,因為真係幾大碟。
韓牛

綠茶芋泥餅

所以話OT駛mud驚,食飽再繼續加油啦!
韓牛
綠茶芋泥餅