2022-05-05 27 views
小時侯學生時代回憶是最美好開心的,一放小息就去衝去操場打波。餓時或放學, 正值發育期的我, 小食亭是我醫肚的地點。一串燒賣魚蛋, 三文治陪的走過小學中學的時代。港式街頭小食是情意結也是, 買左一大袋返去, 同女朋友一齊回味做宵夜。滷水大鷄脾$ 35 ,比女朋友食架, 鐘意食啖啖肉雞脾 食得津津有味, 有豉油香味。海鮮系列:酥炸蠔珠 $50, 見佢即炸, 而唔係炸定到有ORDER 時再翻炸, 蠔保持到水份肉質唔會乾身。秋刀魚 $30 好完整一大條, 又唔會魚腥味。回憶系列:咖哩魚蛋 $13 由細食到大, 個咖哩汁混得好夠味, 唔會係得黃色而無咖哩味。同埋都幾抵食, 過口癮一流。韭菜豬紅$35 韭菜多, 自己可以再落胡椒粉仲好味。豬紅五香牛雜 $30牛雜部位有牛肚, 牛根, 牛, 一碗可以解為食, 當宵夜岩岩好又唔會太滯消化唔到。
小時侯
學生時代回憶是最美好開心的,一放小息就去衝去操場打波。

海鮮系列:

秋刀魚 $30 好完整一大條, 又唔會魚腥味。

回憶系列:

韭菜豬紅$35 韭菜多, 自己可以再落胡椒粉仲好味。豬紅